De theorie van alles

De Nationale Opera

De klok tikt alsmaar verder en de dagen gaan voorbij, maar niemand weet precies wanneer de tijd kruipt, vliegt of slijt. Laten we de tijd buigen: zo is er meer voor iedereen. Dan gooien we de klokken weg en lopen we door lichtjaren heen.

Een spoken word-opera voor 8+, naar een concept van Naomi van der Linden en Hanne van de Vrie, met een compositie van Carlijn Metselaar op een tekst van Roziena Salihu.

De theorie van alles ging op 23 december 2023 in première bij De Nationale Opera.
Voor meer informatie en kaarten kijk op operaballet.nl.

‘Regisseur Naomi van der Linden brengt diverse werelden samen: operazang en spoken word, klassieke en elektronische muziek, wetenschap en hiphopdans.’
de Volkskrant ★★★★

De regels van Floor

Senf Producties

Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater! Een geweldige familievoorstelling vol humor en herkenbare familieproblemen.

In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…

Meer informatie, cast & crew en complete speellijst zijn te vinden op regelsvanfloor.nl

De regels van Floor

Ongesteld

Een one woman show met Nora Akachar

Rose Stories

In Ongesteld kruipt Nora in de huid van vrouwen én mannen uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Zij laat zich inspireren door haar populaire Facebook-pagina Trauma’s van Nora waar ervaringen, anekdotes en verhalen worden gedeeld over het opgroeien tussen twee culturen. Ongesteld is een brutale solo met drama, scherpte en luchtigheid.

Nijntje de musical

Senf producties

Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. Regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

Meer informatie, cast & crew en complete speellijst zijn te vinden op theaterkidslive.nl.

Operahelden: Echt Feest

De Nationale Opera

Een opera met met 45 kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud
Uitvoering: zaterdag 23 maart 2019

muzikale leiding: Hanne van de Vrie
Regisseur: Naomi van der Linden
Componist: Arthur Wagenaar
Tekst: Allard Blom

Het thema van Operahelden is ‘echt-nep’. Naomi: “We verkennen samen met de kinderen welke invloeden technologische vernieuwing kan hebben op onze manier van communiceren. Iemand kan op een foto een big smile laten zien, maar zich in werkelijkheid ontzettend rot voelen. Met die thematiek gingen we theatraal aan de slag.” Meer lezen, klik hier.

Kinderkorenfestival

De Nationale Opera

In Nederland zijn veel kinderkoren actief die wekelijks samen zingen. De Nationale Opera wil hen graag de kans bieden om kennis te maken met alle mogelijkheden van het grootste operahuis van Nederland. Tijdens het Kinderkorenfestival komen kinderkoren uit heel Nederland naar Nationale Opera & Ballet. Het festival biedt hen een bijzondere kennismaking met de kunstvorm opera en een uniek kijkje achter de schermen. In de Grande Finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium met een speciaal voor het festival geschreven en gecomponeerd lied.

Deze dag – met een groepsuitvoering door meer dan 300 kinderen – werd zowel in 2018 als 2019 door Naomi geresisseerd.

Zingen bij de Opera – Kinderkoor

De Nationale Opera

Kun je me helpen zoeken? Ik ben iets belangrijks kwijt: de soep van mijn oma. Ik wou dat mijn oma er nog was om me te leren hoe die soep gemaakt moet worden. Want morgen ben ik jarig en wat ik het aller-allerliefste wil, is de soep van mijn oma.

Familierecept is een verhaal over hoe eten je kan verbinden met thuis, met je familie. Je kent vast wel een gerecht dat bij jouw familie hoort. Misschien is het de erwtensoep tijdens Sinterklaas, de spaghetti die je altijd op de camping eet of de couscous die je tantes maken als er iemand trouwt. In alle culturen brengt eten families samen. Maar met eten kun je ook de verschillende culturen bij elkaar brengen.

Familierecept is een fusion opera waarin eetbare en muzikale ingrediënten vanuit de hele wereld worden samengebracht in een heerlijk soepzooitje!

For this is your time

DOX atelier

Hear this, young men and women everywhere, and proclaim it far and wide. The earth is yours and the fullness thereof. Be kind, but be fierce. You are needed now more than ever before. Take up the mantle of change. For this is your time.
– W. Churchill

12 jonge acteurs onderzochten de relaties tussen de eenling en de groep, en tussen groepen onderling. Wie wordt er gehoord en wie niet? Hoe kunnen de uitgeslotenen zichtbaar worden en de niet-gehoorden een stem krijgen? Voor welke verandering zou je verantwoordelijk willen zijn?

Spel: Achref Adhadhi, Laura Bakker, Geoffri Bel, Lex Buskens, Jeanine Goossens, Lieven Hermse, Isabelle Kafando, Oudail el Omari, Aldaïr Pieters
Regie: Naomi van der Linden en Daniel van Klaveren
Foto: Kamerich & Budwilowitz