The color purple

Heel 2018 speelt Naomi de hoofdrol in de musical The Color Purple. In het voorjaar in een  pop-uptheater op de NDSM-werf in Amsterdam. In het najaar een tournee door het land.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Meer informatie en tickets: www.colorpurplemusical.nl

– Persquotes –

‘De ster van deze groep is Naomi van der Linden, die in de rol van Celie een magnifieke gevoeligheid zonder onnodige opsmuk laat zien.’ – NRC Handelsblad ★★★★

‘Met de 27-jarige Naomi van der Linden als Celie heeft OpusOne de hoofdprijs binnengehaald. Moeiteloos glijdt zij van veertienjarig bedeesd vogeltje naar de vrouw die zich niet meer laat kleineren, en haar stem kan gospel, blues en ballad aan.’ – Parool

‘Naomi van der Linden blijkt als Celie een schot in de roos’. – De Telegraaf ★★★★

‘De ontdekking van de avond is echter Naomi van der Linden, die vocaal en speltechnisch overtuigt als Celie. […] Celie is hier. En daar mogen we blij mee zijn.’ – Theaterkrant ★★★★

‘Een musical die weinig franje nodig heeft en drijft op de rauwe emoties van de achtergestelde vrouwen die hun plek onder de zon opeisen. Zang en zwarte muziek zijn hiervoor het perfecte transportmiddel. Dit materiaal is bij de Nederlandse cast in goede handen.’ – de Volkskrant ★★★★

Lees hier een interview met Naomi in de Volkskrant:
Zij speelt de rol van haar leven: Celie in de musical The Color Purple

Lees hier een interview met Naomi in NRC Handelsblad:
Ik speel mijn rol altijd met de tranen over mijn gezicht

In Between Time

Vijf theatermakers uit Damascus, Tripoli, Teheran, Kinshasa en Khartoem sluiten zich vier weken op in de voormalige Bijlmerbajes, samen met vijf Amsterdamse vakgenoten. Voordat het gebouw gesloopt wordt en het azc aan de Wenckebachweg verdwijnt, delen de makers beelden, verhalen en muziek om uitdrukking te geven aan hun leven in de tussentijd.

Regie: Titia Bouwmeester
Spel: Naomi van der Linden, Achref Adhadhi, Sanne Verkaaik, Maryama Omar Abdi, Sofie Doeland, Yazan Hakim, Linda Bosch, Farhad Villakchi, Rutger Buiter, Sinan Abusalah
Foto: Marcel Molle

4 en 5 november 2017, 14:00, 16:30 en 20:00 uur
azc Wenckenbachweg, Amsterdam
Meer informatie: www.storytellingfestival.nl

The future ain’t what it used to be

Regie: George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël
Cast: Anne Fé de Boer, Naomi van der Linden, Yorke Mulder-Bhangoo, Jonata Taal
Muziek: Jornt Jan Bras
Decor & Kostuums: Dymph Boss
Lichtontwerp: Yuri Schreuders

Eens in de zoveel jaar staat er iemand op, een mens of een groep. Met een paar simpele woorden of een krachtig gebaar verandert een nieuwe beweging de loop van de geschiedenis. In deze persoonlijke, muzikale en humorvolle voorstelling betreden vijf revolutionairen het strijdtoneel om de vonk over te brengen op hun generatiegenoten en nieuwe idealen te doen ontvlammen. Maar hoe hard ze ook geloven in hun dromen, strijden voor hetzelfde doel blijkt niet zo eenvoudig als het lijkt.

Speelperiode: september 2016 t/m januari 2017
Meer informatie: wijzijndox.nl.

Amandla! Mandela

Regie: Koen van Dijk
Muziek: Paul de Munnik
Bos Theaterproducties

In de musical Amandla! Mandela blikt Nelson Mandela vanuit zijn cel op Robbeneiland terug op zijn leven. Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs, tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn aantreden als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

Amandla! Mandela was van 28 februari tot en met 24 april 2016  te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

GEEN I.D.

Regie: Judith Faas en Pieternel Bollmann
Jeugdtheatergezelschap BonteHond

GEEN I.D. is in de eerste plaats een ontmoeting. Een ontmoeting tussen bewoners van binnen en buiten het asielzoekerscentrum. Door deze ontmoeting proberen we te laten zien dat de verschillen misschien helemaal niet zo groot zijn. Bezoekers aan het asielzoekerscentrum ervaren hoe het is om je identiteit los te (moeten) laten en opnieuw na te denken over wie je bent of wilt zijn.
Geen I.D. is een theatrale route, met identiteit als de rode draad. We maken gebruik van de al bestaande groepsactiviteiten op het asielzoekerscentrum zoals Stichting De Vrolijkheid en muzieklessen.

Actrice---GEEN-ID---naomi-van-der-linden

Ik zit waar jij niet ziet

Regie: Pieternel Bollmann
Toneelgroep Drang

Waarom neem je eigenlijk geen asielzoeker in huis, of ga je kijken of er bij je buren geen meisje in de kelder zit? Daar zijn vast honderd-en-één redenen voor. En je bent de enige niet met legitieme excuses.

De Kornuiten van Drang stelden zichzelf ook deze vragen, bedachten alle mogelijke smoezen en kwamen tot de conclusie: wij zijn lui. En juist daarom kunnen er zoveel mensen onschuldig gevangen zitten zonder dat wij daar iets aan doen. Zij kozen er daarom voor om deze moderne gevangenen zichtbaar te maken in hun voorstelling ‘Ik zit waar jij niet ziet’, die in september 2014 te zien was in museum de Gevangenpoort.

StartUp

Rol: Fleur Zuiderwind

StartUp, de BNN-soap vol liefde, geheimen, ambitie en lust. Vijftien jonge mensen wonen en werken samen in een pand. Ze proberen hun droom om succesvol eigen baas te zijn te verwezenlijken. Maar al snel ontdekken ze: dromen waarmaken kunnen ze niet alleen.

Van StartUp werden in totaal 80 afleveringen uitgezonden op NPO 3, tussen januari en april 2014.

Bagdad Café van Percy Adlon

Regie: Saskia Mees
Toneelgroep de Appel

Bagdad Café is het verhaal over een gemeenschap die op sterven na dood is, en hoe die op bijna miraculeuze wijze dankzij muziek en vriendschap weer tot leven komt.

Actrice---Bagdag-cafeAppel-3

BOOM! Amsterdam is een opera

Artistiek leider: Anthony Heidweiller
De Nederlandse Opera

In Der Ring des Nibelungen schetst Wagner in vier opera’s een wereld die vanaf het begin gedoemd is ten onder te gaan. De Nederlandse Opera vraagt zich 150 jaar na de ontwikkeling van deze wereldberoemde operacyclus af hoe het anno 2013 met de aarde en natuur gesteld is.
Op 2 en 3 november 2013 stond Het Muziektheater Amsterdam in het teken van indringende voordrachten van deskundigen op het gebied van duurzaamheid en de natuur. De voordrachten werden muzikaal omlijst door speciaal voor dit project gecomponeerde stukken – geïnspireerd op de leidmotieven van Wagner. Ring-personages Wotan, Brünnhilde en Erda vormden de rode draad in het geheel; bij elk onderdeel werd een verband gelegd tussen de teksten uit de Ring-cyclus en de aarde en natuur anno 2013.

Actrice---Boom

Al Quds Underground Festival – Oost-Jerusalem

Artistiek leider: Merlijn Twaalfhoven

Westerse en Palestijnse musici, theatermakers en beeldend kunstenaars werkten samen aan kleine voorstellingen die in drie dagen werden uitgevoerd in de intieme setting van verschillende huiskamers. Het doel was om de afstand tussen de bewoners van de Oude Stad en de buitenwereld te verminderen. Al Quds Underground Festival stimuleert schoonheid, verdedigt breekbaarheid en viert de diversiteit in een gebied dat overschaduwd wordt door spanning en conflict.

Actrice---Al-quds